1. lépésként döntsük el milyen stílusú legyen a konyhánk

Klasszikus konyha

A klasszikus konyhabútorok egyesítik magukban a funkciót és a stílust. Darabjai melegséget sugároznak, a természettel szoros kapcsolatban álló, vidéki élet hangulatát idézik meg. Az időtállóság praktikummal, az egyszerűség harmóniával párosul, ahol a természetes anyagok, a natúr színek és a kézre simuló formák jutnak főszerephez.

Modern konyha

Egy modern stílusú konyha elsősorban funkcionális. Jellemző a letisztult formavilág, a magas minőségű anyagok, modern konyhabútor vasalatok, a könnyen tisztítható felületek. Általában a jól használhatóság lényeges. Kevés a nyitott elem, elnyújtott ajtókat, széles fogantyúkat, savmart üvegajtókat alkalmaz a stílus. Csempe helyett általános a konyhai hátfalburkolat, dekor üveg panelek használata. Divatos a magas fényű vagy akryl felület is a hagyományos matt frontok mellett.

Minimál konyha

A minimál stílus az egyszerű formák és a rend alkalmazásával teremt harmóniát. A minimalista stílus a tiszta formát keresi, száműzve minden mellékes és zavaró díszt. Alapjai a Bauhausig nyúlnak vissza. A minimál színpalettája meglehetősen korlátozott, így ez a stílus nagy önfegyelmet kíván.

2. lépésként jöhet a front választás
3. lépés, milyen legyen a munkalap, fogantyú, korpusz?

Fogantyú

Alapvetően 4 fogantyú kategóriával dolgozunk, ár szerint a legolcsóbb a hagyományos 8-16cm széles fogantyúk, következő kategória a hagyományos rögzítésű de széles fogantyú ezek mérete változó, jellemzően 20cm-nél kezdődik. A következő kategória a „ráültetett” fogantyú, illetve a most nagyon kedvelt „fogantyú nélküli” nálunk LINE-N néven futó fogantyú profilos megoldások.

letölthető katalógus itt

Munkalap

A saját gyártású Nobilia munkalapokból létezik a hagyományosnak mondható 38 mm vastag, illetve a modern látvány világba illeszkedő 16 mm vastag verzió. Mindkét vastagságból 1170 mm a legnagyobb mélységű egybe gyártható  lap.

letölthető katalógus itt

Korpusz

14 különböző korpusz színből tudunk választani, részben ehhez kapcsolódnak a Color Concept színeink ami 10 további színt jelent például nyitott polc, vagy takarások , hátfalak készülhetnek belőle.

letölthető katalógus itt
4. lépés, minek kell/kellene elférni a konyhában?

Beépített konyhai gépek

letölthető katalógus itt
Fogadd el segítségünket, szánj rá másfél – két órát.

INGYENES KONYHABÚTOR TERVEZÉS

Share Button