Blog

matt konyha

Szép, praktikus, stílusos a matt konyha

A matt konyha egyike az igazi klasszikusoknak, ha konyhabútorról van szó. Vajon miért számít ez a típus örök kedvencnek?

Kettő, alapvető típusról beszélhetünk, ha a konyhabútor frontjának az anyaga és felszíne jön szóba. A matt és a fényes konyhának egyaránt óriási rajongótábora van. Mindkettő típus kedvelt, más és más tulajdonságok miatt. A fényes felületű pultokból, ajtókból álló konyhabútor a magasabb árkategóriába tartozik, ráadásul nem is való mindenhová, mert fokozott tisztán tartást igényel.

A bútor a konyha karakterét kölcsönzi a helyiségnek, ez a fókusza ugyanis az egész térnek. Fontos az alapanyaga, a mérete, a színe, de az is, hogy milyen elemekből áll össze.

Miért legyen matt?

A matt konyha nem újdonság és nem is annyira trendi, mint az újabb, fényes változat, viszont cserébe megbízható, elegánsan visszafogott. Mivel a felszíne nem tükröződik olyan merészen, nem kell attól tartani, hogy minden érintés látható nyomot hagy rajta. Emiatt valóban bármelyik konyhában helyet kaphat, háziállat, gyerek mellett is tartós tud maradni a szépsége.

A matt konyha frontjai nem okoznak semmilyen váratlan meglepetést, mindig ugyanazt a képüket mutatják. Ugyanakkor a matt konyha is ölthet több stílust, formát, mert lehet modern és lehet klasszikus, egyszerű és díszesebb.

A matt ajtók jobban bírják az állandó nyitogatással, használattal járó kihívásokat. Az ujjlenyomatokon kívül kevésbé látszik meg a felületükön a mikro repedés, a hajszálkarcolás és a kialakulásuk is nehezebben következik be.

A matt felszínnel gyártott konyhafrontokkal valóban lehet hosszú távra tervezni. Azoknak a vásárlóknak ajánlott ilyen konyhabútor mellett dönteni, akik biztosak az ízlésükben és egy stílus mellett éveken át kitartanak.

Ahol már megvan az elképzelés arról, hogy matt konyhát szeretnének, ott le lehet szűkíteni a lehetőségeket. A természetes megjelenés, a natúr fa szépsége laminálás nélkül kap igazán fókuszt. A természetes alapanyagokhoz kiválóan illik például a klasszikus, a vintage, vagy a rusztikus stílus is.

Share Button

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.