Blog

rusztikus konyha

Rusztikus konyha: otthonos és funkcionális egyben

rusztikus konyha többféle is lehet, ám mindegyikből árad a vidéki, nyugodt élet harmóniája, miközben a használatának hatékonysága nem csorbul.

Amikor rusztikus konyháról esik szó, a legtöbben egy parasztházra gondolnak, amelyben régi, de tartós bútorokkal rendeznek be minden egyes helyiséget. Ha magára a rusztikus szóra gondolunk, tulajdonképp ez az elgondolás nem áll messze a valóságtól; ami azt illeti, épp ellenkezőleg. Ám a rusztikus szó jelentése nem csupán „falusias”, hanem „díszítés nélküli” is, a modern, ám rusztikus konyháknak pedig mindkét jelentéssel meg kell birkózniuk.

Szerencsére ezt az akadályt könnyű leküzdeni, hiszen a díszítések elhagyása kifejezetten egyszerű, ám a falusias hangulatot ezzel együtt már nehezebb elérni. Erre persze többféle lehetőség is a tervezők rendelkezésére áll: a színek, a formák és a kiegészítők segítségével a rusztikus konyha életre kel, és a legmodernebb környezetben is képes azt a hangulatot biztosítani, amit egy vidéki házban tapasztalhatunk, ám eközben semmit sem veszít a funkcionalitásából.

Persze érdemes egy rusztikus konyhát nem csak alapjaiban elfogadni olyannak, amilyennek a tervező megálmodta, hiszen a hangulatot tovább is lehet fokozni. Ehhez nem kell más, mint néhány valóban régi tárgy és eszköz, amelyek akár használati tárgyak is lehetnek: egy régi tésztaszűrő, cserépedény, vagy daráló, ízlésesen elhelyezve nem csak érdekessé, de rusztikusabbá is teszi a konyhát!

Ha rusztikus konyha, akkor Nobilia Konyhastúdió! Akár egyedi elképzeléseidet is megvalósítjuk, de választhatsz katalógusunkból is, majd hamarosan már használatba is veheted új konyhádat, ami garantáltan az otthonod központja lesz!

Amennyiben Te is a rusztikus stílus szerelmese vagy, érdemes megtekintened rusztikus konyháinkat, amelyek között bizonyosan megtalálod azt, amelyre nem fogsz tudni nemet mondani! Ha kérdésed lenne árainkkal kapcsolatban, illetve, ha szeretnél egyedi konyhát tervezni, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Share Button

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.