Blog

korpusz elemek

Korpusz elemek kötési módjai: Oldható kötések

Ahhoz, hogy szekrényeink épségét megőrizzük, a korpusz elemek vannak segítségünkre, és ezeket természetesen oldható kötésekkel is lehet rögzíteni.

A bútortestek oldható módon való összeállítása igen változatos, és többnyire egyszerűen alkalmazható, mint például a köldökcsapozás. Az egész kivitelezése nagy pontosságot igényel, ám ez a bútorok készítésénél amúgy is alapkövetelmény.

A legegyszerűbben alkalmazhatók a konfirmátor csavarok. Ezek a csavarok központosított csúccsal ellátva önmetsző, fűrészfogszerű éles menettel ellátott csavarok, melyek a kötőelem teljes hosszán szilárd kötést biztosítanak, s közben a forgácslap nemkívánatos alakváltozásait és kiszakadását is megakadályozzák. További előnye az összekötő csavarnak, hogy könnyedén lehet az anyagba becsavarni. Ehhez természetesen előre fúrt lyuk szükséges. Szétszereléskor is ugyanúgy tartanak a csavarok. Viszont hátránya, hogy a csavarok feje látható. A kötés szilárdsága az elemek számának növelésével fokozható. Például sarokban fontos lehet az összeillesztett darabok élben való szilárd csatlakozása.

Forduljon Ön is hozzánk, ha korpusz elemekre van szüksége!

Share Button

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.