korpusz elemek

Korpusz elemek kötési módjai: Oldható kötések

Ahhoz, hogy szekrényeink épségét megőrizzük, a korpusz elemek vannak segítségünkre, és ezeket természetesen oldható kötésekkel is lehet rögzíteni.

A bútortestek oldható módon való összeállítása igen változatos, és többnyire egyszerűen alkalmazható, mint például a köldökcsapozás. Az egész kivitelezése nagy pontosságot igényel, ám ez a bútorok készítésénél amúgy is alapkövetelmény.

A legegyszerűbben alkalmazhatók a konfirmátor csavarok. Ezek a csavarok központosított csúccsal ellátva önmetsző, fűrészfogszerű éles menettel ellátott csavarok, melyek a kötőelem teljes hosszán szilárd kötést biztosítanak, s közben a forgácslap nemkívánatos alakváltozásait és kiszakadását is megakadályozzák. További előnye az összekötő csavarnak, hogy könnyedén lehet az anyagba becsavarni. Ehhez természetesen előre fúrt lyuk szükséges. Szétszereléskor is ugyanúgy tartanak a csavarok. Viszont hátránya, hogy a csavarok feje látható. A kötés szilárdsága az elemek számának növelésével fokozható. Például sarokban fontos lehet az összeillesztett darabok élben való szilárd csatlakozása.

Forduljon Ön is hozzánk, ha korpusz elemekre van szüksége!

Share Button